S klikom na »Sprejmi vse piškotke« se strinjate s shranjevanjem piškotkov v vaši napravi. Piškotki so uporabljeni za izboljšanje navigacije po spletnem mestu, analizo uporabe spletnega mesta in za analizo naših marketinških aktivnosti. Za več informacij si oglejte naš pravilnik o zasebnosti.

Splošni pogoji uporabe

Dobrodošli na spletnem mestu podjetja Hrc d.o.o.

Namen obstoja spletnega mesta www.hrc.si je obveščanje širše javnosti o podjetju, njegovih produktih in storitvah. Prosimo vas, da kot obiskovalec našega spletnega mesta, upoštevate spodaj naštete pogoje.

Z obiskom oz. uporabo tega spletnega mesta potrjujete, da ste pogoje prebrali, da jih razumete ter se z njimi strinjate in jih v celoti sprejemate.

Splošni pogoji uporabe opredeljujejo avtorske pravice, rabo spletnega mesta, varovanje osebnih podatkov in informacijsko varnost ter uporabo piškotkov na spletnem mestu.  

Avtorske pravice

Avtorske pravice na spletnem mestu www.hrc.si so last podjetja Hrc d.o.o. in se v nobenem primeru ne smejo prepisovati, kopirati ali na druge načine razmnoževati v komercialne namene.  

Vse znamke na spletnem mestu so zaščitene. To vključuje tudi vse lastnikove logotipe (logotipe izdelkov in korporativne logotipe) in znake. Uporaba znamk je dovoljena le s predhodnim dovoljenjem lastnika spletnega mesta.

Informacije

Vsebina spletne strani www.hrc.si je namenjena informativni rabi. Podjetje Hrc d.o.o. si pridržuje pravico do nenapovedanih sprememb, dopolnitev in morebitnih napak. Pri tem bo lastnik spletnega mesta s potrebno skrbnostjo poizkušal zagotavljati natančnost in ažurnost podatkov. Podjetje lahko kadarkoli in brez kakršnegakoli obvestila spremeni izdelke, storitve ali programe, opisane na tem spletnem mestu.

Vsebine e-mail sporočil

Vsebina elektronskih sporočil je zaupne narave in je namenjena izključno prejemniku sporočila. Nepooblaščena uporaba, razkritje ali kopiranje e-poštnega sporočila ali kateregakoli njegovega dela, je prepovedana in je lahko posledično tudi nezakonita. Podjetje Hrc d.o.o. ne prevzema odgovornosti, če e-poštno sporočilo ali njegova priloga vsebujeta napako ali virus.

Poslovni odnosi in druge storitve tretjih oseb

Spletno mesto lahko vsebuje povezave ali reference na spletna mesta, vire in informacije tretjih oseb. Vendar podjetje Hrc d.o.o. ne pozna vsebine informacij na spletnih mestih tretjih oseb in zato ne prevzema nobene odgovornosti za tam navedene informacije. V skladu s tem kot obiskovalec spletnega mesta podjetja www.hrc.si potrjujete in se strinjate, da podjetje Hrc d.o.o. ni odgovorno za razpoložljivost takšnih zunanjih spletnih mest ali virov in ni odgovorno ali ne jamči za kakršnokoli vsebino, storitve, izdelke ali drugo gradivo, ki je na voljo na teh spletnih straneh.

Izdajatelji takšnih piškotkov tretjih oseb imajo svoje pravilnike o zasebnosti. Priporočamo vam, da se z njimi seznanite. Hrc d.o.o. v zvezi z njimi ne prevzema nobene odgovornosti. Tudi če spletna stran tretje osebe vsebuje logotip podjetja Hrc d.o.o., je vsebina na tej strani neodvisna od podjetja Hrc d.o.o. in podjetje ne nadzoruje vsebine na takem spletnem mestu.  

Zasebnost in varovanje osebnih podatkov  

V podjetju Hrc d.o.o. se zavedamo odgovornosti ravnanja z osebnimi podatki, zato vse zbirke osebnih podatkov zbiramo, hranimo, obdelujemo in nadzorujemo v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov GDPR.

Na spletnem mestu zbiramo kontaktne informacije in nekatere osebne podatke o tistih obiskovalcih, ki želijo dodatne informacije ali se prijavljajo na razpisana delovna mesta in v ta namen kontaktirajo podjetje. Izključno odgovornost za verodostojnost osebnih podatkov in kontaktnih informacij prevzamejo obiskovalci oz. pošiljatelji elektronskih sporočil. Kontaktne informacije uporabljamo za vzpostavitev stika z obiskovalcem, kadar obiskovalec to sam želi. Namero izrazi s pošiljanjem elektronskega sporočila ali klicem na objavljeno telefonsko številko podjetja. Pri tem zaupa podatke, ki jih sam želi.

Zahtevan podatek pri pošiljanju elektronskih sporočil je pošiljateljev e-mail naslov.  

Zahtevan podatek v primeru prijave na delovno mesto je ime, priimek, e-mail naslov, izraženo zanimanje za delovno mesto in drugi posredovani podatki v vsebini sporočila, ki jih uporabnik odda sam.  

Uporabnik lahko kadarkoli prekliče dovoljenje za obdelavo osebnih podatkov. Podjetje Hrc d.o.o. bo v tem primeru storilo vse potrebno za takojšnjo izpolnitev te zahteve. Osebne podatke in kontaktne informacije bomo uporabljali le za namene za katere so bili posredovani, v skladu z dovoljenjem. Podatkov ne razkrivamo tretjim osebam. Vaš IP-naslov bi uporabili le in izključno pri ugotavljanju težav s strežnikom in urejanju spletnega mesta.

V Hrcu se v najširšem kontekstu zavedamo pomena informacijske varnosti, zato imamo na tem področju sprejete varnostne politike skladno s priporočili standarda ISO/IEC 27001, ki jim vestno sledimo. Vsakodnevne aktivnosti podrejamo načelom informacijske varnosti. Varnostna politika predstavlja na enem mestu zbrana navodila ter standarde za zagotavljanje in upravljanje z informacijsko varnostjo za vse uporabnike informacijskega sistema. 

Pravne podlage obdelovanja osebnih podatkov

Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov je sklenitev in izvajanje pogodbe z nami in izvajanja pogodbenih obveznosti. Te podatke potrebujemo iz zgoraj navedenih razlogov in brez njih naših pogodbenih razmerij oziroma poslovanja ni mogoče izvajati oziroma je to lahko bistveno oteženo ali manj kvalitetno in/ali strokovno.

Osebne podatke obdelujemo tudi zaradi naših zakonitih interesov vezanih na izvajanje naše poslovne dejavnosti, kot so pridobivanje poslovnih priložnosti, grajenje dobrega poslovnega odnosa, vzdrževanje poslovnega odnosa. Osebne podatke lahko obdelujemo tudi zaradi interesov tretjih oseb, kot npr. iz pravnih razlogov, poslovnih razlogov, varnostnih ali trženjskih razlogov in zagotavljanja informacijske varnosti.  

Podatke obdelujemo tudi na podlagi vaše privolitve v okviru izvajanja trženjskih aktivnosti (npr. v primeru poslanega povraševanja) ali v okviru izvajanja zaposlitvenega procesa (npr. v primeru prijave na razpisano delovno mesto).

Uporaba piškotkov

Za boljše komuniciranje preko spleta podjetje Hrc d.o.o. uporablja kratke tekstovne datoteke (cookies/piškotke), ki si jih, glede na vaše lastne nastavitve, zapomni vaš brskalnik. Namen uporabe piškotkov je boljša uporabniška izkušnja, ko se sprehajate po spletnem mestu.  

Uporaba piškotkov je ustaljen postopek na večini spletnih mest. V kolikor se z njihovo uporabo ne strinjate, spremenite nastavitve brskalnika tako, da bo sprejemanje piškotkov onemogočeno, vendar to lahko omeji zmožnost vaše komunikacije s spletnim mestom podjetja Hrc d.o.o.

Pravila za piškotke

Za optimizacijo spletne strani v smislu sistemske učinkovitosti, uporabnosti in zagotavljanja koristnih informacij o storitvah Hrc d.o.o., v datotekah z dnevniki na uporabnikovem računalniku Hrc d.o.o. samodejno zbira in shranjuje informacije. Te vključujejo uporabnikov naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP) in datum/čas obiska.

Te podatke Hrc d.o.o. uporablja za učinkovito upravljanje spletnih strani, da izve več o vedenju uporabnikov po celotnih spletnih straneh, da analizira trende in da zbere demografske podatke o uporabnikih na celovit način. Zbrani podatki se lahko uporabijo za tržne in oglaševalske storitve ter za komunikacijo (na primer optimizacijo in izboljšanje uporabniških izkušenj, ki zagotavlja bolj privlačne ponudbe in storitve).

V primeru uporabe podatkov, ki niso osebni podatki, skupaj z osebnimi podatki, se taki podatki obravnavajo kot osebni podatki vse dokler so združeni.

Tudi za podatke, zbrane s piškotki in drugimi primerljivimi tehnikami, se uporablja izjava o varstvu osebnih podatkov iz teh pogojev.

Kaj je »piškotek«?

Piškotek je majhna datoteka, običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikovi terminalski opremi (v teh pogojih na splošno označeno kot računalnik), ko ta obišče spletno stran Hrc d.o.o. Ta na primer spletni strani omogoča prepoznati uporabnikove naprave, ko se vzpostavi povezava med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Glavni namen piškotka je, da spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku spletne strani Hrc d.o.o. bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe. Piškotki se uporabljajo tudi zato, da Hrc d.o.o. izve več o načinu, kako uporabniki uporabljajo njegove spletne strani, pomagajo pa tudi izboljšati uporabnikovo izkušnjo, ko obišče spletne strani.

Kakšne piškotke uporabljajo spletne strani www.hrc.si?

Hrc d.o.o. lahko na spletnih straneh uporablja naslednje vrste piškotkov:

Piškotki nujni za delovanje spletnih strani

Ti piškotki so nujni in vam omogočajo brezskrbno gibanje po naši spletnih straneh in uporabe njegovih funkcij, kot je npr. dostop do varnih območij spletnega mesta. Brez teh piškotkov ni mogoče zagotoviti določenih funkcionalnosti in pregledovanja spletne strani.

Performančni piškotki

Ti piškotki zbirajo informacije o vašem obisku in načinu, kako uporabljate naše spletne strani, na primer katere strani ste najpogosteje obiskali. Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki bi omogočali identifikacijo obiskovalca. Vse informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, so anonimne in se uporabljajo samo za izboljšanje delovanja tega spletnega mesta.

Funkcionalni piškotki

Ti piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni izbire, ki jih naredite (na primer vaše uporabniško ime, jezik ali regija, v kateri ste), in zagotavljajo, da se spletna stran prilagodi vašim zahtevam.

Ti piškotki ne morejo spremljati vaše dejavnosti brskanja na drugih spletnih mestih. Ne zbirajo nobenih informacij o uporabnikih, ki bi jih lahko uporabili za oglaševanje ali si zapomnili, katere druge strani izven našega spletnega mesta ste obiskali.

Več informacij o piškotkih je možno najti na spletu, na primeru tudi na spletni strani: http://www.allaboutcookies.org.  

Kadar je za uporabo oziroma namestitev piškotkov v potrebno uporabnikovo soglasje, Hrc d.o.o. pred njihovo uporabo oziroma pred naložitvijo na uporabnikovo napravo (računalnik) pridobi uporabnikovo privolitev.

Sledenje in analiza

Hrc d.o.o. za stalno optimizacijo svojega tržnega komuniciranja na svojih spletnih straneh uporablja analitično programsko opremo Google Analytics od Google Inc., ki uporablja piškotke za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in ključnih besed, ki vodijo na mesto, problemi pri navigaciji). Spletno mesto oziroma Hrc d.o.o. uporabnika o njih obvesti in pridobi njihovo privolitev pred njihovo uporabo oziroma pred naložitvijo na uporabnikovo napravo.  

Omenjeno omogoča sledenje spletnega vedenja; na stopnji zbiranja piškotki shranjujejo informacije o tem, kako uporabniki uporabljajo spletno stran, vključno s številom prikazanih strani, od kod uporabnik prihaja (geografska lokacija), čas obiska in število obiskov, da bi s tem izboljšali spletno stran in zagotovili dobro izkušnjo pri uporabnikih. Ti podatki se zbirajo preko sledilnih piškotkov. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni in se ne povezujejo z osebnimi podatki. Hrc d.o.o. teh podatkov ne deli z nobenimi tretjimi osebami za njihovo samostojno uporabo. Če uporabnik ne sprejme piškotkov, ni shranjena nobena informacija.

1. Piškotki spletne strani www.hrc.si

 1. ime
  ASPSESSIONID
 2. Namen
  Skrbi za pravilno delovanje spletne strani
 3. Čas
  Ob zaprtju brskalnika
 4. Podjetje
  Hrc d.o.o.
 1. Ime
  qtrans_ front_language
 2. Namen
  Pomnjenje izbranega jezika
 3. Čas
  Ob zaprtju brskalnika
 4. Podjetje
  Hrc do.o.

2. Piškotki zunanjih spletnih strani in servisov

 1. Ime
  _ga
 2. Namen
  Statistika ogledov spletne strani
 3. Čas
  2 leti
 4. Podjetje
  Google Inc.

Naša spletna stran lahko vsebuje povezave do drugih spletnih mest in gumbov za skupno rabo (kot so Facebook, Instagram, LinkedIn), ki ne delujejo v imenu Hrc d.o.o. Tovrstni ponudniki spletnih mest, storitev ali aplikacij lahko svoje uporabniške piškotke namestijo na računalnike uporabnikov, zbirajo podatke ali zahtevajo osebne podatke.

Skladno z zakonom je dovoljeno tehnično shranjevanje podatkov ali dostop do njih izključno zaradi prenosa sporočila po elektronskem komunikacijskem omrežju, ali če je to nujno potrebno za zagotovitev storitve informacijske družbe, ki jo uporabnik izrecno zahteva. Hrc d.o.o. za te potrebe uporablja naslednje piškotke, in sicer lastne sejne piškotke in piškotke za štetje števila obiskovalcev strani; piškotki trajajo le toliko časa kot je to potrebno za dosego njihovega namena oziroma najdlje za čas trajanja seje brskanja in se brišejo s potekom seje.

Omogočanje in onemogočanje piškotkov  

Uporabniku je omogočeno, da sprejme ali zavrne vse piškotke na vseh obiskanih spletnih straneh, pri čemer je treba upoštevati, da večina brskalnikov samodejno sprejema piškotke; oziroma, da njihovo uporabo blokira tako, da spremeni nastavitve v svojem internetnem brskalniku.  

Če so piškotki onemogočeni, nekatere funkcije in popolna funkcionalnost spletnih strani ni več na voljo oziroma ne bodo delovale pravilno.